Sot më datë 08.06.2020 Prefekti i Qarkut Tiranë znj.Suzana Jahollari zhvilloi një takim me Drejtorin Rajonal të Ekstensionit Bujqësor z.Veis Selami.
June 23, 2020
Në vijim të intensifikimit të takimeve me strukturat e njësive vendore dhe qendrore përgjegjëse për zbatimin e planit të veprimit te luftës kundër kultivimit të te bimëve narkotike, Prefekti i Qarkut Tiranë znj.Suzana Jahollari zhvilloi takim në Bashkinë Vorë me Kryetarin e Bashkisë, përfaqësues të Bashkisë Vorë, komisariatit të policisë Vorë, Policisë së Shtetit, strukturat e shërbimit pyjor dhe të bujqësisë si edhe OSHEE, dega Vorë.
June 23, 2020

Sot më datë 09.06.2020 në ambientet e Institucionit të Prefektit të Qarkut Tiranë u zhvillua takimi i radhës i Task-Forcës Vendore në nivel qarku, për bashkëpunim dhe koordinim, me administratorët e Bashkise Tirane që mbulojnë territoret e zonave me risk, në lidhje me parandalimin dhe goditjen e veprimtarisë kriminale të kultivimit të bimëve narkotike.

Sot më datë 09.06.2020 në ambientet e Institucionit të Prefektit të Qarkut Tiranë u zhvillua takimi i radhës i Task-Forcës Vendore në nivel qarku, për bashkëpunim dhe koordinim, me administratorët e Bashkise Tirane që mbulojnë territoret e zonave me risk, në lidhje me parandalimin dhe goditjen e veprimtarisë kriminale të kultivimit të bimëve narkotike. Në këtë takim morën pjesë:

 Z.Dhimitraq Ziu, zv/ Drejtor i Drejtorisë Vendore të Policisë Tiranë;  znj. Mirela Çano, Prokurore, z.Klevis Jahaj, Drejtor i OSHEE-së Tiranë, z.Erindi Bejko, Drejtor i Përgjithshëm në  Drejtorinë e Objekteve në Bashkëpronësi, Administrimit të Njësive Administrative dhe Emergjencave Civile në  Bashkinë Tiranë, shefat e Komisariateve, Administratorë të Njësive Administrative Zall-Bastar, Baldushk, Shëngjergj, Pezë, Ndroq, Dajt etj, si dhe përfaqësues nga Sektori i Ekstensionit Bujqësor, IKMT-Dega Tiranë.

 

 Prefektja e Qarkut Zj Suzana Jahollari terhoqi vemendjen për situatën në lidhje me intensifikimin e  punës për parandalimin e kultivimit të kanabisit, nëpërmjet bashkëpunimit më efikas ndërmjet strukturave përgjegjëse. U kërkua veçanërisht nga adminstratorët, një kujdes i shtuar për zonat me risk, duke shkëmbyer informacione të vlefshme për identifikimin e shkelësve të ligjit, si dhe për formatin e ri të raportimit periodik në mënyrë tabelare, të pasqyruar me shifra konkrete. Në këtë takim, u la si detyrë  të vazhdoj puna pa ndërprerje për verifikimin,  kontrollet në terren dhe sensibilizim të komuniteteve. Objektivi kryesor është parandalimi i kultivimit të bimëve narkotike dhe çrrënjosja e tyre nga territori i Qarkut Tiranë.

Comments are closed.