Prefekti i Qarkut Tiranë në prezencë të sekretarit të përgjithshëm dhe përgjegjëses të sektorit juridik priti në takim sekretarin e këshillit bashkiak Vorë si dhe përgjegjësen e sektorit të financës në bashkinë Vorë
October 3, 2019
Përfaqësues të sektorit të emergjencave civile në institucionin e Prefektit të Qarkut Tiranë morën pjesë në trainimin me temë “Shpërndarja e përvojës nga ekipi i BE-së për vlerësimin e dëmeve nga termeti i datës 21.09.2019”.
October 8, 2019

Në ambjentet e Institucionit të Prefektit të Qarkut Tiranë u zhvillua mbledhja në lidhje me çeshtjet sensitive në fushën e mjedisit siç është përdorimi i plastikave të ndryshme.

Sot, më datë 08.10.2019, në ambjentet e Institucionit të Prefektit të Qarkut Tiranë u zhvillua mbledhja në lidhje me çeshtjet sensitive në fushën e mjedisit siç është përdorimi i plastikave të ndryshme të cilat kanë ndikim në jetën e çdo qytetari. Në këtë mbledhje ishin të pranishëm Z.Blendi Klosi ministër i Turizmit dhe Mjedisit, kryetarët e Bashkive të Qarkut, si dhe përfaqësues të institucionit të Prefektit të Qarkut Tiranë. Në këtë takim konkretisht u diskutua:

-Trajtimi i mbetjeve për çdo bashki.

-Përcaktimi i venddepozitimeve sipas standarteve.

-Planifikimi i aksionit kombëtar për pastrimin.

-Lejet mjedisore të Tipit C.

-Angazhimi i bashkive në fushatën e ndërmarrë për eleminimin e qeseve plastike.

 

-Zbatimi i VKM-së Nr.319, datë 31.05.2018 “Për miratimin e masave për kostot e menaxhimit të integruar të mbetjeve”.

Comments are closed.